یکی از رشته های پرطرفدار و محبوب بین افراد پیش از ورود به دانشگاه، رشته حسابداری است. چراکه اغلب تصور می کنند که این رشته می تواند با درآمد نجومی خود، زندگی را تغییر دهد. گروهی نیز فکر می کنند که با انتخاب این رشته، هرگز بیکار نمی مانند و همیشه و در هر شرکتی جایگاه شغلی برای آن ها وجود دارد. این تصورات چندان اشتباه نیست. اما شغل حسابداری نیز مانند همه رشته های دیگر، به تجربه و دانش خاص خود نیاز دارد. به همین دلیل از زمان شروع یادگیری باید قدم های خود را صحیح و اصولی بردارید. اگر به شغل حسابداری علاقه دارید، این مطلب را بخوانید تا با روش های شروع یادگیری حسابداری بیشتر آشنا شوید.
روشن کردن هدف از انتخاب رشته حسابداری؛ یک قدم تخصصی بردارید
رشته حسابداری یک دنیای وسیع و متنوع دارد. در حقیقت بیشتر از ده شاخه متفاوت برای فعالیت در شغل حسابداری وجود دارد که هرکدام می توانند وظایف مختلف داشته باشند و یک تجربه متفاوت برای شما در مسیر شغلی به حساب بیایند.
برای مثال هنگام شروع به آموزش حسابداری، باید درنظر داشته باشید که حسابداری اجتماعی یک شاخه کاملا متفاوت با حسابداری صنعتی است یا حسابرسی می تواند یک سطح متفاوت از تخصص حسابداری در شرکت ها باشد. به همین دلیل لازم است به خوبی هدف خود را از انتخاب حسابداری روشن کنید و با مسیر شغلی خود تا حد زیادی آشنا باشید.
مطالعه درباره روش های مختلف حسابداری؛ یادگیری عمیق مفاهیم شرط موفقیت شما
برای اینکه در شغل حسابداری متخصص باشید و افراد شما را به عنوان فردی با دانش بالا در رشته حسابداری بشناسند، باید قبل از هرچیز به مفاهیم تخصصی رشته مسلط باشید. این مفاهیم کلیدی مانند قواعد یک بازی حرفه ای، به شما کمک می کنند تا در فراز و نشیب های شغلی خود آگاهی کافی از آن داشته باشید. برای مثال اگر بخش های مختلف سند حسابداری را به خوبی نشناسید، نمی توانید ساده ترین تراکنش ها را به درستی در آن وارد کنید.
دورههای آموزشی سپیدار را از دست ندهید
سناریوهای شبیهسازی شده تمرین کنید
با نسخه آموزشی، اسناد ثبت کنید
جایگاه شغلی خود را ارتقا دهید
گواهی معتبر شرکت در دوره دریافت کنید
با کتاب سپیدار بر جزئیات سیستم مسلط شوید
ازطرفی شغل حسابداری روش های متفاوتی در انجام کار دارد. یادگیری روش های مختلف حسابداری به شما کمک می کند که در این حرفه عمیق باشید و راه پیشرفت را سریع تر طی کنید. اگر رشته دانشگاهی شما حسابداری نیست، می توانید منابع آموزشی و کتاب هایی را تهیه کنید که مانند یک واژه نامه تخصصی، به شما در یادگیری اصطلاحات و روش های حسابداری کمک می کند.
پادکست: موفقیت در حسابداری و دورههای بینالمللی
در قسمت 181 رادیو مالی با آقای دکتر علی هدایتی، عضو و مدرس انجمن حسابداران خبره انگلستان (ACCA)، درباره راههای مختلفی که برای یادگیری و موفقیت در حرفه حسابداری وجود دارد گفتگو کردیم. به باور آقای هدایتی سه راه برای حسابدار شدن وجود دارد که هر کدام از این راهها از نظر کارآمدی و موثر بودن با هم تفاوت دارند:
- طی کردن مدارج دانشگاهی(کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا)
- فعالیت در مشاغل حسابداری و مالیاتی
- گذراندن دورههای بینالمللی حسابداری(ACCA، CPA و …)
کسب تجربه در دوره کارآموزی؛ بهترین روش یادگیری حسابداری
تفاوتی ندارد که حسابداری رشته دانشگاهی شما بوده و یا این حرفه را در آموزشگاه های فنی و حرفه ای گذرانده اید. در حقیقت با شرکت در این کلاس ها، سطح دانش فنی خود را در این رشته افزایش داده اید. اما هنوز یکی از مهم ترین مراحل یادگیری را تجربه نکرده اید.
دانش فنی و دانش عملی مانند دو بال هستند که بدون وجود یکی از آن ها، نمی توانید پرواز کنید. بنابراین بهتر است وارد دنیای تجربه عملی حسابداری شوید. کارآموزی در شرکت های مختلف، به شما این امکان را می دهد که حسابداری را به صورت حقیقی تجربه کنید و با آن به خوبی آشنا شوید. فراموش نکنید که حتی اگر هدف شما فعالیت در شاخه حسابداری صنعتی است نیز باید از کوچکترین وظایف حسابداری راه را آغاز کنید.
مهم ترین مهارت های یک حسابدار متخصص چه مواردی هستند؟
تنها دریافت مدرک دانشگاهی برای انتخاب شما به عنوان یک حسابدار کافی نیست. حسابداری علاوه بر دانش کافی، به مهارت های فردی و ارتباطی متنوعی نیز نیاز دارد. مهارت هایی که وجود آن ها می تواند سرعت رشد شما را چند برابر کند. نظم و طبقه بندی اطلاعات یکی از مواردی است که حسابداران باید به آن متعهد باشند. کامل کردن حساب های مالی و دقت در پرداخت ها و واریزها، به یک برنامه ریزی دقیق نیاز دارد و این برنامه ریزی بدون نظم و دقت در جزئیات امکان پذیر نیست.
همچنین یک حسابدار باید با بخش های مختلف شرکت در ارتباط باشد. به همین دلیل لازم است که مهارت برقراری ارتباط صحیح در سازمان را داشته باشد.
از طرفی با وجود اینکه دنیای حسابداری تنها به جمع و تفریق وابسته نیست و مفهومی گسترده تر دارد، داشتن ذهن قوی در ریاضی می تواند یک راه میانبر برای انجام کارهای یک حسابدار باشد.
برای شروع به کار حسابداری به یادگیری چه نرم افزارهایی نیاز داریم؟
نرم افزارهایی مانند آفیس در همه مراحل از دوره کارآموزی تا فعالیت در حسابداری مالیاتی، مهم ترین ابزار کار و نظم دهی اطلاعات شما هستند. به همین دلیل تسلط بر آن ها می تواند خیالتان را درباره بخش بزرگی از کار راحت کند و اعتماد به نفستان را بالا ببرد.
علاوه بر آن، این روزها نرم افزارهای حسابداری متنوعی برای ساده کردن کار حسابداری به بازار عرضه شده اند که با استفاده از این نرم افزارها، زمان کمتری برای طبقه بندی اطلاعات صرف می کنید و کار دقیق تری را ارائه خواهید داد.
بهترین نرم افزار حسابداری برای شروع کار تخصصی را فراموش نکنید
برای اینکه یک کار کامل ارائه دهید و مسیر شغلی خود را رو به قله تخصص هدف گذاری کنید، باید از ابزارهای دقیق و اطلاعات بدون نقص کمک بگیرید. تلفیق این موارد با دانش قبلی شما یک مجموعه کامل از تخصص را می سازد و باعث می شود که به درستی و در زمان دقیق به هدف خود دست پیدا کنید.
نرم افزار حسابداری سپیدارسیستم یک نرم افزار تخصصی برای ساده کردن فعالیت شما از دوره کارآموزی تا سطوح بالای شغلی حسابداری و حسابرسی است. سپیدار با طراحی بسته های متنوع، مناسب ترین خدمات را با توجه به نوع شرکت و گستردگی آن به شما پیشنهاد می کند و بهترین همراه برای بالا بردن دقت و تخصص در واحد حسابداری هر مجموعه است. برای خرید و آشنایی با این نرم افزار و یا کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه دموی سپیدار مراجعه نمایید.