آموزش کار با کارپوشه مودیان و ثبت فاکتور  | کاربردها و بخش‌های آن    

آموزش کار با کارپوشه مالیاتی

در سال 1402، بیش از 80% از مشمولین مالیاتی برای ثبت فاکتورها و صورتحساب‌های الکترونیکی از کارپوشه مودیان استفاده کرده‌اند. کارپوشه مودیان مالیاتی سامانه‌ای برای ورود و مدیریت اطلاعات بوده که به‌منظور تسهیل امور مالیاتی طراحی شده است. برای دریافت اطلاعات و عملیات مختلف از جمله بررسی پرونده مالیاتی، ارسال صورتحساب و قراردادها باید به کارپوشه مودیان مالیاتی خود مراجعه کنید و با طرز کار با کارپوشه آشنا شوید.

در این مقاله، به آموزش دقیق نحوه کار با کارپوشه مودیان می‌پردازیم و شما را با مراحل ورود به سامانه مودیان مالیاتی، ثبت فاکتورها و مدیریت اطلاعات مالیاتی آشنا می‌کنیم. با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.

کارپوشه سامانه مودیان کجاست؟

کارپوشه سامانه مودیان یا کارپوشه مودیان مالیاتی یک درگاه ارتباطی میان مودیان حقوقی و حقیقی با سازمان امور مالیاتی کشور است.

محیط کاربری کارپوشه مالیاتی

کاربردهای کارپوشه مودیان مالیاتی

در تب کارپوشه سامانه مودیان مالیاتی که داخل پروفایل شما وجود دارد به بخش‌های زیر دسترسی خواهید داشت:

داشبورد مالیاتی

در این بخش حد مجاز فروش دوره، نمودارهای دوره‌ای، صورتحساب‌های دوره و خرید و فروش دوره وجود دارند. در کنار این گزارش خلاصه از وضعیت مالیات، اعتبار و بدهکاری نیز قابل مشاهده است.

داشبورد مدیریتی کارپوشه مودیان مالیاتی

پرونده‌ های مالیاتی

اگر قصد بررسی پرونده مالیاتی و میزان جریمه را دارید به این بخش مراجعه کنید که شامل اطلاعات ثبت‌نام، قبوض، کاربران و نقش‌ها است.

پرونده های مالیاتی کارپوشه سامانه مودیان

عضویت

از دیگر تب‌های قابل دسترس در کارپوشه مالیاتی بخش عضویت است که شامل شرکت معتمد/سامانه دولتی، شناسه یکتا حافظه مالیاتی، شناسه یکتا پایانه پرداخت، ابزار پرداخت و حساب بانکی است.

آموزش کار با کارپوشه مودیان و ثبت فاکتور  | کاربردها و بخش‌های آن    

اظهارنامه پیش فرض

یکی از کاربردی‌‌ترین بخش‌های کارپوشه مودیان مالیاتی، بخش دسترسی به اظهارنامه است. چرا که ارسال اظهارنامه ارزش افزوده بهار 1403 و تابستان 1403 از این بخش قابل انجام است.

اظهارنامه ارزش افزوده در کارپوشه مالیاتی

صورتحساب‌ها

کاربرد دیگر کارپوشه مودیان، بخش صورتحساب‌ها است. در اینجا می‌توانید کارهای مربوط به ارسال، انتقال، رد و تایید صورتحساب را انجام دهید.

صورتحسابها

خرید داخلی، فروش داخلی، فروش صادراتی و فایل‌های خروجی در این بخش وجود دارد.

البته یک تب نیز تحت عنوان صورتحساب‌های قبل نیز در پایین صورتحساب‌ها تعریف شده است.

در کنار موارد بالا بسته به حقوقی یا حقیقی بودن مودی امکان دارد دسترسی‌های خاص دیگر نیز داشته باشید. از جمله تب اعلامیه‌های وارداتی، قراردادها و درخواست‌ها. 

ارسال صورت‌حساب را به سپیدار بسپارید

آموزش کار با کارپوشه مودیان و ثبت فاکتور  | کاربردها و بخش‌های آن    ارسال مستقیم یا از طریق شرکت‌های معتمد

آموزش کار با کارپوشه مودیان و ثبت فاکتور  | کاربردها و بخش‌های آن    ارسال و ابطال انواع صورت‌حساب‌ها

آموزش کار با کارپوشه مودیان و ثبت فاکتور  | کاربردها و بخش‌های آن    ارسال صورت حساب با ارز غیر از ریال

آموزش کار با کارپوشه مودیان و ثبت فاکتور  | کاربردها و بخش‌های آن    ارسال صورت حساب با نوع فروش صادراتی

آموزش کار با کارپوشه مودیان و ثبت فاکتور  | کاربردها و بخش‌های آن    استعلام‌گیری خودکار از صورت‌حساب‌ها

گام اول تخصیص کارپوشه مالیاتی به مودیان

از ابتدای فروردین ماه ۱۴۰۲، همه اشخاص حقوقی موظف‌به رعایت قوانین مرتبط با پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان هستند. این قوانین براساس تبصره 5 ماده 2 و ماده 16 قانون دائمی ارزش افزوده تعریف شده‌اند. در صورت رعایت نکردن این مقررات، اشخاص ملزم به پرداخت جرائم مالیاتی خواهند بود.

برای تسهیل در این فرآیند، همه اشخاصی که در سازمان امور مالیاتی پرونده مالیاتی دارند، به‌صورت خودکار یک کارپوشه مالیاتی اختصاص داده شده است. مودیان می‌توانند با مراجعه به وب‌سایت سازمان امور مالیاتی به نشانی http://tp.tax.gov.ir و وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود، وارد کارپوشه سامانه مودیان شوند.

در ادامه، با انتخاب پرونده مالیاتی و پیوستن به کارپوشه مودیان، اطلاعات خود را کامل کرده و شناسه یکتای مالیاتی خود را ایجاد کنند. همچنین، مودیان می‌توانند از طریق نرم‌افزارهای حسابداری ابری یا نرم‌افزار انبارداری، صورتحساب‌های خود را جمع‌آوری و به‌راحتی در سامانه مودیان ثبت کنند.

با‌استفاده‌از این امکانات، ثبت فاکتور در سامانه مودیان و مدیریت کارپوشه مالیاتی به روندی ساده و کارآمد تبدیل شده است که امکان نظارت و مدیریت دقیق‌تری بر فعالیت‌های مالیاتی را فراهم می‌کند.

ثبت نام در سامانه مودیان؛ پیش نیاز فعال سازی کارپوشه مودیان

ثبت‌ نام در سامانه مودیان

اولین مرحله برای فعال سازی کارپوشه مودیان، ثبت نام در سامانه مودیان است. ثبت نام در سامانه مودیان ابتدا به‌صورت داوطلبانه، سپس با فراخوان سازمان امور مالیاتی، به‌صورت الزامی انجام می‌شود.

برای این کار وارد درگاه ملی خدمات الکترونیک به نشانی my.tax.gov.ir شوید. در بخش ثبت نام، با وارد کردن اطلاعات از جمله کد ملی، تاریخ تولد و شماره تلفن همراه وارد مرحله بعد خواهید شد. در مرحله بعد با استفاده از رمز عبور یکبار مصرف می‌توانید وارد سامانه شوید و با ورود به سامانه، ثبت نام اولیه شما انجام خواهد شد.

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول پرداخت مالیات، بعد از انجام محاسبات دقیق با استفاده از بهترین نرم افزار حسابداری فروشگاهی، باید نسبت به تکمیل صورتحساب‌های الکترونیکی و ارسال آن از طریق کارپوشه سامانه مودیان اقدام کنند. در ادامه نحوه ورود به کارپوشه سامانه مودیان را بررسی می‌کنیم.

ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیک برای ورود به کارپوشه مودیان

بعد از تکمیل ثبت نام در سامانه مودیان، با استفاده از نام کاربری و رمز عبور وارد پنل کاربری خود در این سامانه (my.tax.gov.ir) شوید. بعد از ورود به پنل کاربری، با صفحه خلاصه وضعیت مالیاتی خود در نظام مالیاتی روبه‌رو می‌شوید.

از نوار سمت راست این صفحه روی گزینه ورود به کارپوشه کلیک کنید. در صفحه جدید، کارپوشه مالیاتی و لیست پرونده‌های شما نمایش داده می‌شود. از قسمت «عملیات»، گزینه ورود به پرونده را انتخاب کنید.بعد از ورود به صفحه جدید، برای فعال سازی کارپوشه مودیان، از منوی سمت راست صفحه روی گزینه عضویت و زیرمنوی شناسه های یکتا حافظه مالیاتی کلیک کنید.

در صفحه جدید، روی گزینه دریافت شناسه یکتا حافظه مالیاتی ضربه بزنید. شناسه یکتای مالیاتی یک کد ۶ رقمی منحصربه‌فرد است که به هر حافظه مالیاتی اختصاص داده خواهد شد. بعد از انجام محاسبات با استفاده از نرم افزار مالی حسابداری، هر صورتحساب الکترونیکی با یک شماره مالیاتی منحصربه‌فرد که بخشی از ارقام آن را شناسه یکتا تشکیل می‌دهد، صادر خواهد شد.

دریافت شناسه یکتا حافظه مالیاتی برای فعال سازی کارپوشه سامانه مودیان

ورود به کارپوشه مودیان

برای ورود به کارپوشه و دسترسی به موارد بالا کافی است که به ترتیب زیر عمل کنید:

  • ابتدا وارد سایت سامانه مودیان یا https://my.tax.gov.ir/ مراجعه کنید
  • سپس بر روی گزینه «ورود به کارپوشه» یا آدرس https://tp.tax.gov.ir/statement کلیک کنید
  • اینجا کارپوشه مالیاتی شما است و در تب سمت راست به قسمت‌های مختلف دسترسی خواهید داشت
ورود به کارپوشه مودیان مالیاتی

انتخاب روش ارسال صورتحساب به سامانه مودیان

در ادامه دریافت شناسه یکتا حافظه مالیاتی، باید روش ارسال صورتحساب را انتخاب کنید. به‌طورکلی، ۳ روش برای ارسال صورتحساب وجود دارد:

  1. 1.ارسال مستقیم توسط مودی
  2. 2.ارسال غیرمستقیم توسط شرکت معتمد/سامانه‌های دولتی-با کلید مودی
  3. 3.ارسال غیرمستقیم توسط شرکت معتمد/سامانه‌های دولتی-با کلید شرکت معتمد/سامانه‌های دولتی

باتوجه‌به شرایط کسب‌وکار و ترجیح خود، روش موردنظر را انتخاب کنید. لازم به ذکر است که شما با استفاده از نرم افزار سپیدار سیستم سامانه مودیان، به‌راحتی می‌توانید با استفاده از روش مستقیم یا از طریق شرکت‌های معتمد، نسبت به ارسال صورتحساب اقدام کنید.

انتخاب روش ارسال صورتحساب به سامانه مودیان برای فعال سازی کارپوشه

بارگذاری کلید عمومی امضا حافظه دیجیتال برای رمزگذاری اطلاعات

بعد از انتخاب روش ارسال صورتحساب، باید کلید عمومی امضا حافظه دیجیتال را وارد کنید. برای ارسال صورتحساب‌ها به سامانه مودیان، اطلاعات باید با استفاده از امضای دیجیتال رمزگذاری شوند. برای وارد کردن کلید عمومی امضا حافظه دیجیتال، روی دکمه انتخاب فایل کلیک و فایل امضا دیجیتال را بارگذاری کنید.

بعد از تایید فایل امضا وارد مرحله بعدی شوید. در این مرحله باید آدرس مدنظر خود را انتخاب کنید. در مراحل بعدی اگر درگاه پرداخت و پایانه‌های فروشگاهی تعریف شده باشد، باید آن‌ها را انتخاب کنید.

جدای از مبحث کارپوشه مودیان، پیشنهاد می‌کنیم برای محاسبه دقیق و مدیریت حقوق و دستمزد کارمندان مجموعه خود، از نرم افزار حقوق و دستمزد سپیدار کمک بگیرید. این نرم افزار حرفه‌ای، به شما کمک می‌کند تا اطلاعات کارمندان را ثبت و فایل‌های بیمه و مالیات را به‌راحتی تهیه کنید.

بارگذاری کلید عمومی امضا حافظه دیجیتال برای فعال سازی کارپوشه سامانه مودیان

تایید نهایی و دریافت کد شناسه یکتا برای فعال سازی کارپوشه مودیان

بعد از بارگذاری فایل امضا دیجیتال، تایید آدرس و اطلاعات پایانه‌های فروشگاهی، وارد صفحه نهایی می‌شوید. در این صفحه اطلاعات شما از جمله فایل کلید عمومی امضا، نحوه ارسال صورتحساب و آدرس شعب مرتبط با شناسه یکتا را نشان می‌دهد.

درصورت تایید اطلاعات، روی گزینه «اتمام» کلیک کنید. بعد از انتخاب این گزینه، کد شناسه یکتا حافظه مالیاتی به شما نمایش داده می‌شود. بعد از دریافت کد شناسه یکتا و ورود به سامانه مودیان مالیاتی، برای ارسال همه صورتحساب‌ها از طریق کارپوشه مودیان می‌توانید از این کد استفاده کنید.

روش ارسال انواع صورتحساب با استفاده از نرم افزارهای مالی

اگر برای ارسال صورتحساب‌ها از نرم‌افزارهای مالی استفاده می‌کنید، باید شناسه یکتا دریافتی را در بخش تنظیمات و قسمت مربوط به شناسه یکتا در نرم افزار قرار دهید. همچنین، برای دسترسی داشتن به ارسال صورتحساب‌ها به سامانه مودیان، باید فایل کلید خصوصی را نیز در قسمت مربوطه در نرم افزار وارد کنید.

بعد از انجام تنظیمات، به‌راحتی می‌توانید صورتحساب‌ها و فاکتورها را از طریق نرم‌افزار به سامانه مودیان بفرستید.نرم افزار سپیدار در این زمینه امکانات فراوانی را در اختیار مودیان قرار می‌دهد.

برای بررسی امکانات نرم افزار مودیان سپیدار، به صفحه این محصول در سایت سر بزنید. علاوه‌بر این، سپیدار سیستم انواع نرم افزار حسابداری تولید، فروشگاهی، حقوق و دستمزد و سیستم انبارداری را با امکانات بی‌نظیر ارائه می‌دهد.

ارسال صورتحساب های مالی با استفاده از نرم افزار سپیدار

ارسال آسان انواع صورتحساب با استفاده از سیستم ارتباط با سامانه مودیان

فعال سازی کارپوشه مودیان و ارسال صورتحساب‌ها به سامانه مودیان، مراحل نسبتا پیچیده‌ای دارد؛ به همین دلیل در این مقاله به آموزش کارپوشه مودیان مالیاتی پرداختیم. کارپوشه مودیان درواقع درگاه ارتباط مودیان مالیاتی با سازمان امور مالیات کشور است.

با استفاده از سیستم ارتباط با سامانه مودیان سپیدار سیستم، ارسال انواع صورتحساب اصلی، ابطالی، اصلاحی، برگشتی و ارزی به‌آسانی انجام می‌شود.

چه کسانی مشمول استفاده از سامانه مودیان هستند؟

همه اشخاص حقوقی و حقیقی که در ایران فعالیت‌های اقتصادی دارند، مشمول استفاده از کارپوشه سامانه مودیان هستند. این موضوع شامل شرکت‌های سهامی عام و خاص، شرکت‌های با مسئولیت محدود و همچنین اشخاص حقیقی که از طریق اجاره واحدهای مسکونی یا تجاری، فروش کالا و خدمات و دیگر روش‌های کسب درآمد فعالیت می‌کنند، می‌شود. علاوه‌‎بر این، افرادی که فروشگاه‌های آنلاین دارند یا در مشاغل خانگی فعال هستند نیز باید در این سامانه ثبت‌نام کرده و از امکانات آن برای مدیریت امور مالیاتی خود بهره ببرند.

انواع صورتحساب الکترونیکی کدام است؟

صورتحساب‌های الکترونیکی شامل فاکتورهای فروش، خدمات و سایر معاملات مالی مرتبط می‎شوند. این تقسیم‌بندی براساس ویژگی‌ها و موارد استفاده مختلف در نظر گرفته شده است. برای مدیریت و ایجاد انواع صورتحساب‌ها، استفاده از نرم افزار حسابداری شرکتی به‌شدت کمک‌کننده است. زیرا این نرم‌افزارها قابلیت تولید، ذخیره و ارسال انواع صورتحساب‌های الکترونیکی را به‌صورت خودکار و دقیق فراهم می‌آورند.

مودیان از چه طریقی می‌توانند صورتحساب الکترونیکی را ارسال کنند؟

مودیان مالیاتی می‌توانند صورتحساب‌های الکترونیکی خود را از طریق روش‌های مختلفی به سامانه مودیان ارسال کنند. این روش‌ها شامل موارد زیر می‌شود:
ارسال مستقیم توسط مودی: مودیان می‌توانند با ورود به کارپوشه مودیان خود، صورتحساب‌های الکترونیکی را مستقیما در سامانه بارگذاری کنند.
استفاده از شرکت‌های معتمد نوع ۱: مودیان می‌توانند صورتحساب‌های خود را از طریق شرکت‌های معتمد نوع ۱ با استفاده از کلید شرکت معتمد یا کلید مودی ارسال کنند.
سامانه‌های دولتی: ارسال اطلاعات از طریق سامانه‌های دولتی نیز گزینه‌ای است که به مودیان اجازه می‌دهد تا اطلاعات موردنیاز را به‌صورت الکترونیکی ارسال کنند.
این روش‌ها به مودیان کمک می‌کنند تا با دقت و امنیت بیشتری صورتحساب‌های مالیاتی خود را مدیریت و ارسال کنند.

آدرس کارپوشه مودیان مالیاتی کجاست؟

برای ورود به کارپوشه مالیاتی به آدرس https://tp.tax.gov.ir/statement مراجعه کنید

کاربردهای کارپوشه مالیاتی چیست؟

بررسی پرونده های مالیاتی، صورتحساب‌ها و ارسال اظهارنامه ارزش افزوده، عضویت، قراردادها و غیره