صندوق فروشگاهی چیست؟ صندوق فروشگاهی یا POS رایانهای کوچک است که نرم افزار حسابداری فروشگاهی روی آن نصب میشود. ثبت کلیه اطلاعات خرید و فروش روزانه، موجودی کالا و محاسبه سود و زیان در انواع فروشگاهها، مراکز خرید و رستورانها به وسیله انواع صندوق فروشگاهی قابلانجام است.
در کنار صندوق فروشگاهی معمولا تجهیزات دیگری مانند کشوی پول، چاپگر فیش و بارکدخوان قرار میگیرد که فرآیند ثبت اطلاعات در نرم افزار فروشگاهی را به صورت خودکار انجام میدهند.
در ادامه با بررسی انواع صندوق فروشگاهی، کاربردها و مزایا، توضیح میدهیم که صندوق مکانیزه فروشگاهی چیست تا برای استفاده از این ابزار کارآمد بهترین تصمیم را بگیرید.
صندوق فروشگاهی چیست؟
صندوق فروشگاهی یک دستگاه برای محاسبه و ثبت خرید و فروشهای معاملات خرید و فروش است و در انواع سنتی و رایانهای (لمسی و غیرلمسی) در بازار موجود است.
استفاده از انواع صندوق فروشگاهی برای اصناف باعث میشود تا صاحبان کسبوکار بهراحتی از میزان درآمدها و هزینههای فروشگاه خود اطلاع پیدا کنند. این اطلاعات ممکن است به صورت روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه دریافت شود که در نتیجه در هر لحظه میتوان وضعیت فروشگاه را بررسی کرد و تصمیمهای بهتری گرفت.
همچنین، فروش محصولات و خدمات به مشتریان با روند سریعتر و با نظم بهتری صورت میپذیرد که در نتیجه مشتریان تجربه مناسبی از خرید از فروشگاه شما خواهند داشت.
برای استفاده از بهترین صندوق فروشگاهی، به یک نرم افزار صندوق فروشگاهی حرفهای هم نیاز خواهید داشت. نرم افزار صندوق فروشگاهی دشت همکاران سیستم، با امکانات بهروز و پیشرفته بهترین انتخاب برای فروشگاههای مختلف با زمینههای کاری متفاوت است.
انواع صندوق فروشگاهی چیست؟
صندوقهای فروشگاهی در انواع مختلف وجود دارند. بهترین صندوق فروشگاهی را باید متناسب با نوع کسبوکار و نیازهای روزانه آن انتخاب کنید. در ادامه انواع صندوق فروشگاهی را معرفی میکنیم تا بهترین نوع را متناسب با زمینه فعالیت خود انتخاب کنید.
صندوق فروشگاهی مکانیکی؛ ابتداییترین نوع صندوقهای فروشگاهی
یکی از ابتداییترین نمونههای صندوق فروشگاهی، صندوقهای فروشگاهی مکانیکی هستند. این نوع از صندوقهای فروشگاهی شامل یک فضای نگهداری از پول و یک ماشین حساب بزرگ است.
کلیه فرایندهای محاسبه و ثبت اطلاعات فروش در صندوق مکانیکی فروشگاهی بهصورت دستی انجام میشود و امکانات محدودی دارد. درحالحاضر استفاده از این نوع صندوقهای فروشگاهی چندان رایج نیست؛ بااینحال برخی از فروشگاههای سنتی و قدیمی ممکن است همچنان از این نوع صندوقها استفاده کنند.
صندوق فروشگاهی الکترونیک ECR؛ تلفیق ماشینحساب و نرمافزار حسابداری
صندوق فروشگاهی الکترونیک، درواقع ماشین حسابی دارای نرم افزار فروشگاهی است که قابلیت تغییر یا ارتقا ندارد. کلیه امور توسط نمایشگر ۴ اینچی که روی ماشین حساب سوار شده، قابلتنظیم و مشاهده است.
صندوق فروشگاهی الکترونیک قابلیت اتصال به بارکدخوان دارد که موجب سرعت بخشیدن به عملیات فروش میشود و برای فروشگاههای کوچک که به سیستم پیشرفته نیاز ندارند، بسیار مناسب است.
صندوق فروشگاهی POS؛ بهترین صندوق فروشگاهی با قابلیت ارتقا
صندوق فروشگاهی POS (Point Of Sale) بهترین صندوق فروشگاهی از نظر عمر استفاده و چندکاربره است. این صندوق نرم افزار فروشگاهی قابلتنظیم و تغییر دارد که ارتقا در این سیستم در تمامی موارد امکانپذیر خواهد بود.
انواع صندوق فروشگاهی کامپیوتری بهراحتی با اضافه کردن صندوق، بارکدخوان، فیش پرینتر و نرمافزار کامپیوتر به صندوق فروشگاهی پوز تغییر کاربری خواهد داد.
در این سیستم کیس اهمیت بسیاری دارد که از رم، هارد، CPU و موارد دیگر در حد نیاز استفاده شده باشد. با استفاده از نرمافزار فروشگاهی نصبشده روی صندوق فروشگاهی پوز، بهراحتی امکان محاسبه و آمارگیری خرید و فروش وجود دارد؛ همین موضوع فرایند تهیه گزارش صورت سود و زیان را تسهیل میکند.
صندوق فروشگاهی POS Touch؛ به روزترین نوع صندوق فروشگاهی
صندوق فروشگاهی پوز تاچ یا صندوق لمسی به سیستمی اطلاق میشود که نمایشگر لمسی دارد و کلیه امور با صفحه نمایشگر لمسی مدیریت میشود. در این صندوق فروشگاهی از کیبورد یا صفحه کلید و موس استفاده نمیشود و انجام کلیه امور بهوسیله مانیتور لمسی امکانپذیر است.
کیس صندوق فروشگاهی لمسی نیز در مانیتور جاسازی شده است که ظاهری شکیل و کاربری آسان به آن میبخشد و کمترین فضا اشغال میشود.
صندوق فروشگاهی POS مناسب فروشگاههایی مانند کیف و کفش و لباس، کتابفروشی، فروشگاه مواد غذایی، داروخانه، فروشگاههای بزرگ و تعاونیهای مصرف، سوپر مارکت، قنادی، آجیل و خشکبار، رستوران و اغذیه فروشی است. صاحبان این فروشگاهها در کنار خرید صندوق فروشگاهی، باید از قانون پایانه های فروشگاهی آگاهی کامل داشته باشند.
صندوق فروشگاهی موبایلی (Mpos) با قابلیت حمل آسان
یکی از جدیدترین و کاربردیترین انواع صندوق فروشگاهی، صندوق فروشگاهی موبایلی یا صندوق مکانیزه فروشگاهی موبایل (Mpos) است. این دستگاه ظاهری شبیه به دستگاههای کارتخوان و حجم کوچکی دارد و بهآسانی قابلحمل است. قیمت صندوق فروشگاهی از نوع Mpos، نسبت به دستگاههای پیشرفته و حجیم بسیار مناسبتر در نظر گرفته میشود.
صندوق مکانیزه فروش شامل چیست؟
صندوق مکانیزه فروش انواع مختلفی دارد و هرکدام از انواع آن، با اقلام الکترونیکی متفاوتی تجهیز شدهاند. ازجمله تجهیزاتی که انواع صندوق فروشگاهی دارند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مانیتور لمسی
- دستگاه کارتخوان
- کشوی پول
- چاپگر صدور فیش و رسید خرید
- بارکدخوان (Tag Scanner)
- چاپگر لیبل قیمت و بارکد
انواع صندوق فروشگاهی متصل به دستگاه کارتخوان، فرایند محاسبه مالیات کارتخوان براساس آمار خرید و فروش را بسیار ساده میکنند.
مزایا و کاربردهای صندوق فروشگاهی
صندوق فروشگاهی ، با استفاده از قابلیتهای نرمافزاری برای مدیریت و ارزیابی مسائل مالی فروشگاهها بسیار عالی عمل میکند. در ادامه به برخی از قابلیتها و مزایای استفاده از بهترین صندوق فروشگاهی اشاره میکنیم.
ثبت اطلاعات فروش و گزارش گیری
صندوق فروشگاهی قابلیت گزارشگیری قوی روی نتایج فروش دارد. این دستگاه بهصورت ساعتی و روزانه عمل میکند و گزارشهایی با زمان واقعی ارائه میدهد.
انواع صندوق فروشگاهی به شما اجازه میدهد تا به وقایع در طول روز و سال نگاه کنید. این سیستم همچنین باید براساس روند فروش برای شما پیشبینیهایی ارائه دهد.
صرفهجویی در زمان
با استفاده از امکانات انواع صندوق فروشگاهی، امکان انجام محاسبات، ثبت اطلاعات مشتریان، بررسی موجودی کالاها، ثبت برگشت از فروش و مواردی از این قبیل بهراحتی و با چند کلیک فراهم شده است. همین موضوع باعث صرفهجویی در زمان و مدیریت بهتر حسابها و فروشگاه میشود.
مدیریت موجودی
در خردهفروشی، پول نقد به معنای پادشاهی و موجودی یک مجموعه است. یک صندوق فروشگاهی باکیفیت، ثبت فروش و سفارشهای تکمیلشده را محاسبه خواهد کرد.
بهترین صندوق فروشگاهی باید زمانی که به سفارش مجدد نیاز دارید یا محصولی در فروشگاه به فروش نمیرسد، به شما اطلاع دهد. این سیستم همچنین باید نقص موجودی شما را مشخص کند.
کاهش نرخ خطا در محاسبات
در گذشته که ثبت اطلاعات و انجام محاسبات بهصورت دستی انجام میشد، خطاهای محاسباتی آمار بالایی داشتند. با روی کار آمدن صندوقهای فروشگاهی و استفاده از آنها، این خطاها به کمترین میزان رسیدند؛ چراکه انجام این محاسبات بهصورت خودکار با استفاده از نرمافزارهای فروشگاهی نصبشده روی این صندوقها و بهصورت آنلاین انجام میشوند.
بهبود رابطه با مشتریان
اطلاع از اینکه مشتری شما کیست و محصولات موردعلاقه او چیست، از دردسرهای شما هنگام انتخاب صندوق فروشگاهی میکاهد. ذخیره اطلاعات مشتریان و سابقه خرید آنها به شما کمک میکند تجربه برخورد با مشتری را شخصیسازی کنید و بعدها از آن بهعنوان یک امتیاز بسیار مثبت در رابطه خود با وی کمک بگیرید.
زمانی که قصد تبلیغ دارید این اطلاعات به شما امکان میدهد مشتریان قطعی خود را بیابید و از برخی از اشتباهات در ارتباط با مشتریان خود در حذر بمانید.
مدیریت کارکنان
در هر فروشگاه، خصوصا فروشگاههای بزرگ، افراد مختلفی مشغول به کار هستند. با استفاده از انواع صندوق فروشگاهی به روند فروش و عملکرد هر یک از کارکنان دسترسی خواهید داشت.
با استفاده از این آمارها میتوانید بازدهی هرکدام از کارکنان را بسنجید، برای فروش بهتر برنامهریزی کنید، مهارتهای فروش ضروری را در کارکنان خود پرورش دهید و به هرکدام از آنها پاداش مناسبی اختصاص دهید.
ارائه کارت هدیه و مدیریت باشگاه مشتریان
مشتریان، خردهفروشانی را انتخاب میکنند که برای وفاداری مشتریان به فروشگاه خود امتیازهایی را در نظر میگیرند. با استفاده از قابلیتهای پیشرفته صندوقهای فروشگاهی میتوانید باشگاه مشتریان راهاندازی کنید و تخفیفهای ویژه در قالب کارت هدیه به آنها اختصاص دهید. ارائه کارت هدیه در نهایت با افزایش نرخ خرید مشتریان منجر به سوددهی و افزایش فروش مجموعه خواهد شد.
پک کامل صندوق فروشگاهی
یک فروشگاهدار در کنار داشتن یک نرمافزار حسابداری راحت و سریع، دغدغه تهیه پک کامل صندوق فروشگاهی را نیز دارد. منظور ما از پک کامل، داشتن یک بارکدخوان مناسب، فیش پرینتر، لیبل پرینتر، کشوی پول و ترازو است که نرمافزار دشت بهراحتی با انواع بارکدخوان، ترازو و کارتخوان متصل میشود. بهعلاوه که از صندوق فروشگاهیهای با صفحه لمسی بهطور کامل پشتیبانی میکند.
مراحل راه اندازی یک صندوق فروشگاهی
اگر صاحب یک فروشگاه یا مغازه هستید و قصد راهاندازی صندوق فروشگاهی و نصب نرمافزار صندوق فروشگاهی را دارید چند قدم را باید به ترتیب پیش ببرید:
- جانمایی کنید: در اولین قدم مکان مناسب برای صندوق فروشگاهی را انتخاب کنید. یک فضای مسطح و ایمن که دسترسی فقط صندوقدار به آن فراهم باشد. بهعلاوه که باید جلوی صندوق فروشگاهی فضای کافی و مناسب برای انتظار مشتریان و مراجعهکنندگان را نیز در نظر بگیرید.
- باتری را نصب کنید: کشو نگهداری پول (دخل) با برق کار میکند. نصب باتری برای این بخش برای زمانی است که برق قطع باشد. برای بهبود عملکرد این بخش سالی یک بار باتری را تعویض کنید.
- فیش پرینتر را نصب کنید: در مرحله بعد میبایست رول فیش را وارد صندوق کنید. در این مرحله دفترچه راهنمای صندوق را به طور کامل مطالعه کنید.
- صندوق فروشگاهی را تست کنید: در این مرحله صندوق فروشگاهی را روشن کنید.
- تنظیمات صندوق فروشگاهی را اعمال کنید: محصولات خود اعم از مشمول مالیات و معاف از مالیات را در صندوق تعریف کنید. البته اگر نرمافزار دشت را تهیه کنید، از مزایایی از جمله کالاهای از پیشتعریفشده متناسب با صنفتان و محاسبه آسان مالیات بهره خواهید برد.
- سختافزارهای دیگر را متصل کنید: صندوقداران و فروشگاهداران در کنار صندوق فروشگاهی سختافزارهای ضروری مانند کارتخوان، بارکدخوان و ترازو را نیز به کار میبرند. بعد از اعمال تنظیمات صندوق، این سختافزارها را نصب کنید. اینجا نیز نرمافزار دشت یک ویژگی جالبتوجه دارد، آن هم اینکه با انواع سختافزار مورد نیاز صندوق فروشگاهی سازگار است.
نرم افزار صندوق فروشگاهی چیست؟
نرمافزارهای فروشگاهی جدید در انواع مختلفی برای همه مشاغل تهیه و در بازار عرضه شدهاند. نرمافزارهای پیچیده برای فروشگاههای بزرگ و زنجیرهای و نرمافزارهای سادهتر برای کسبوکارهای کوچک و محلی حتی برای یک سوپر مارکت کوچک نیز وجود دارند.
مشاغل کوچک مثل سوپرمارکتها، شیرینی فروشیها، پارچه فروشهای خرد و بسیاری دیگر از مشاغل کوچک هم امروزه بهراحتی میتوانند حسابداری و اسناد مالی خود را به دست این نرم افزارها سپرده و در بیشتر مواقع از مزایای این سیستمها بهرمند شوند.
این نرم افزارها همه اطلاعات مالی و حسابداری را ثبت میکنند و اغلب طوری طراحی شدهاند که با کمترین میزان خطا تمام اسناد مالی را میتوان در آنها نگهداری و در مواقع لزوم گزارشگیری کرد و مورداستفاده قرار داد.
بهطورکلی یک سیستم یکپارچه فروشگاهی ترکیبی از یک نرمافزار و یک سختافزار است که برای پردازش تراکنشهای مالی مورداستفاده قرار میگیرد. این سیستمها در گذشته ساده بوده و فقط برخی کارهای فروشگاهی را میتوانستند پردازش کنند اما بهمرور قابلیتهای این نرمافزارها به شکل بسیار گستردهای افزایش پیدا کرد؛ بهطوریکه درحالحاضر قادر هستند مدیریت انبارها، ارائه انواع مختلفی از گزارشات از جمله گزارشات فروش و گردشهای مالی را نشان دهند.
قیمت صندوق فروشگاهی سوپرمارکت
برای تهیه یک صندوق فروشگاهی برای سوپرمارکت یا فروشگاه باید حداقل 10 میلیون تومان هزینه کنید. بسته به نوع امکانات از جمله لمسی بودن، دو مانیتوره بودن و به همراه داشتن دیگر سختافزارهای مورد نظر قیمت صندوق فروشگاهی سوپرمارکت بالاتر نیز خواند بود.
قیمت نرم افزار صندوق فروشگاهی چقدر است؟
قیمت نرم افزار فروشگاهی در بازه متفاوت و حدودا از ۱ میلیون تومان (در سال ۱۴۰۳) به بالا قرار دارد. این نرم افزار در قالبهای ویندوز، اندروید، تحت وب، مک، لینوکس و سرویس ابری موجود است.
همچنین موضوعاتی مثل کاربری آسان ، پشتیبانی ارزان، انعطاف پذیری بالا و گزارشات کامل و دقیق در کسب رضایت و خرید نرم افزار توسط مشتریان موثر است. برای اطلاع از قیمت نرم افزار صندوق فروشگاهی دشت با کارشناسان سپیدار در ارتباط باشید.
سیستم حسابداری فروشگاهی دشت همکاران سیستم
- مشاهده تمامی عملیات های مالی سیستم
- تهیه گزارشهای کاربردی (مرور حساب فروشگاه، ترازنامه و سود)
- محاسبه بهای تمام شده به روش دائمی
- تعریف درختواره و تفضیلی شناور
- حسابداری چندسطحی
چه کسبوکارهایی ملزم به استفاده از صندوق مکانیزه فروشگاهی هستند؟
مطابق با ماده ۱۲۱ قانون برنامه ۵ ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران، مشاغل باید بهتدریج و براساس اولویت، از صندوق مکانیزه فروش استفاده کنند. این مشاغل به سه گروه مشخص تقسیم میشوند که به شرح ذیل آمده است:
گروه اول مشاغل مشمول استفاده از صندوق فروشگاهی
گروه اول اصناف که از سال ۱۳۹۲ مشمول استفاده از صندوقهای فروشگاهی بودند به شرح زیر است:
- سازندگان و فروشندگان طلا و جواهرات
- افرادی که در فروش آهن آلات هستند
- فروشندگان لوازم صوتی و تصویری
- فروشندگان رایانهها مثل اداری ، لپ تاپ و تجهیزات آنها
- فروشندگان ماشین آلات اداری و تجهیزات مربوط به آن
- فروشندگان لوازم خانگی
- هتلها و هتل آپارتمانها
- تالارهای پذیرایی و رستوارنها و غذا فروشیها و فست فودها
- مشاوران املاک و مستغلات
- داروخانهها
این مشاغل در اطلاعیه کتبی و رسمی سازمان امور مالیاتی که در روزنامه رسمی چاپ میشود و به اتحادیه صنفی شغل مودیان ابلاغ شده است، مشخص میشوند.
گروه دوم مشاغل مشمول استفاده از انواع صندوق فروشگاهی
گروه دومی که در سال ۱۳۹۳ براساس قانون مشمول استفاده از صندوق فروشگاهی شدند، به شرح زیر است:
- فروشندگان لوازم یدکی خودروهای سبک و سنگین و ماشین الات راهسازی ، کشاورزی و ساختمانی
- دارندگان تعمیرگاههای مجاز و انواع وسایل نقلیه سنگین و راهسازی و کشاورزی و ساختمانی
- فروشندگان لوازم بهداشتی مثل لوازم مربوط به حمام و سرویسهای بهداشتی و شیرآلات و غیره
- فروشندگان تزئینات ساختمان مثل پرده ، کفپوش ، شومینه
- فروشندگان تلفن و تجهیزات آن مانند تلفنهای معمولی و بی سیم
- تولیدکنندگان و فروشندگان وسایل چوبی و مبل
- فروشندگان تاسیسات برودتی و سرمایی مثل شوفاژ و کولر
- فروشندگان فرش اعم از دستی و ماشینی
- فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی و طبی و بیمارستانی و دندانپزشکی و دندانسازی و تجهیزات مربوط به آن
این مشاغل باید برای پرداخت مالیات و جلوگیری از مشمول جریمه شدن، اطلاعات دستگاه و صندوق مکانیزه را در سامانه مودیان ثبت کنند.
گروه سوم مشاغل مشمول قانون صندوقهای مکانیزه فروش
طبق آخرین اطلاعات در سال ۱۳۹۴، گروه سوم مشاغلی که مشمول استفاده از صندوقهای فروشگاهی هستند، به شرح زیر است:
- فروشندگان لاستیک
- نمایشگاهها و فروشندگان اتومبیل
- فروشندگان مصالح ساختمانی
- فروشندگان تاسیسات الکتریکی و مکانیکی
- فروشندگان انواع رنگ
- فروشندگان مواد شیمیایی
- نمایندگیهای فروش شرکتهای توزیع یا تجاری یا صنعتی اعم از داخلی و خارجی
- فروشندگان یخچالها و ویترینهای صنعتی
- بارفروشان میوه و تره بار
برای اطلاع از سایر مشاغل، میتوانید به اتحادیه صنفی شغلی خود مراجعه کنید تا از آخرین بهروزرسانی لیست مطلع شوید.
اشتباهات رایج هنگام خرید صندوق فروشگاهی
در ادامه رایجترین اشتباهاتی که خرده فروشان در هنگام خرید صندوق فروشگاهی مرتکب میشوند و چگونگی پیشگیری از آنها را بررسی میکنیم تا بتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید.
۱. مشخص نکردن نیازهای خود؛ یکی از بزرگترین اشتباهات خرید صندوق فروشگاهی
بدترین اشتباهی که میتوانید در انتخاب یک صندوق فروشگاهی انجام دهید، نداشتن درک دقیق از نیازها، ویژگیها و قابلیتهای موردنیاز کسبوکارتان در یک سیستم فروشگاهی خودکار است. آیا شما یک فروشگاه کوچک موقت هستید (غرفههای کوچک که محدودیت فضا دارند) یا مالک یک بوتیک هستید که در فرآیند دریافت و پرداخت وجه نقد به کمک نیاز دارد؟
باید بهدرستی بدانید که در فروشگاه خود چه فرآیندهای خرید و فروشی وجود دارد که نیاز به خودکارسازی دارند. این مساله در رشد کسبوکارتان تاثیر بسزایی خواهد داشت.
اگر فقط نیازمند ثبت کالاها و ارائه فیش به مشتریانتان هستید، نباید روی سختافزارهای گرانقیمت سرمایهگذاری کنید. نادیده گرفتن این مرحله میتواند به فعالیت فروشگاهتان آسیب جدی برساند و برخلاف انتظارتان، صندوق فروشگاهی به ضرر کسبوکار منجر شود.
۲. فقط قیمت صندوق فروشگاهی را در نظر میگیرید
شما باید نسبت به اینکه چه میزان پول خرج و پسانداز میکنید، دقیق و هوشیار باشید. خرید صندوق فروشگاهی ارزان اقدامی زیرکانه است، اما نباید فراموش کنید که ویژگیها و امکانات این سیستم را باتوجهبه نیاز فروشگاهتان بررسی کنید.
بهطورمثال اگر در کسبوکار خود نیاز دارید تا اجناس با بیشترین فروش را تشخیص دهید، باید به دنبال نوعی نرم افزار فروشگاهی باشید که اطلاعات کالا، میزان فروش و موجودی انبار را به شما گزارش دهد.
حتی اگر نرم افزار گرانتر باشد باز هم انتخاب آن عاقلانهتر است؛ چراکه انتخاب نادرست نرمافزار باعث میشود تا اطلاعات اشتباهی به دست آورید که با تکیه بر این اطلاعات، روی کالاهای اشتباه سرمایهگذاری کنید؛ بنابراین نتیجهای که حاصل میشود منجر به ضرر به کسبوکارتان خواهد شد.
۳. خرید سختافزار بدون داشتن اطلاعات موردنیاز درباره نرمافزار فروشگاهی
در هر صندوق فروشگاهی از یک نوع سختافزار یکسان استفاده نمیشود. باتوجهبه نوع فعالیت ممکن است فقط نیازمند یک تبلت یا کارتخوان سیار برای رفع نیازهای خود باشید. درحالیکه فروشگاههای بزرگتر ممکن است نیاز داشته باشند روی داشتن سختافزارهایی نظیر کارتخوانهای سیار مجهزتر، فیشپرینترها و ابزارهای مشابه تمرکز و سرمایهگذاری کنند.
هر نرمافزار صندوق فروشگاهی به یک سیستمعامل خاص و انواع مشخصی از کارتخوانها، اسکنرها، چاپگرها و کشویهای پول نیاز دارد؛ بنابراین خودتان را ابتدا به سرمایهگذاری روی سختافزار کامپیوتری محدود نکنید؛ زیرا انجام این کار به این معنی است که شما بهطوربالقوه وقت و پول خود را صرف منابعی میکنید که ممکن است به اندازه کافی با نرم افزار فروشگاهی که در آینده خریداری میکنید، سازگار نباشد. بهطورخلاصه، شما انتخابهای خود را برای یک صندوق فروشگاهی محدود میکنید که احتمالاً گزینه مناسب و موثر با کسبوکارتان نخواهد بود.
۴. عدم آموزش کافی کارکنان؛ رایجترین اشتباه مدیران هنگام خرید صندوق فروشگاهی
کارکنان یکی از ارزشمندترین منابع هر مجموعه هستند، اما بسیاری از مدیران فروشگاهها بحث آموزش کارکنان را نادیده میگیرند؛ بااینحال مانند هر موضوع دیگری در زمینه کسبوکار، آموزش امری مهم به شمار میرود.
دانستن اینکه چگونه سیستمهای جدید را در فروشگاه راهاندازی کنید در موفقیت شما نقشی تعیینکننده دارد. کارکنان شما افرادی هستند که بهطورمستقیم در روند فروش، مدیریت موجودی، پرینت بارکد و… دخیل هستند، بنابراین با وجود این که ممکن است صندوق فروشگاهی شما بسیار قدرتمند باشد، کاربرانی که بهدرستی آموزش ندیده باشند، میتوانند بهسرعت کارآمدی آن را پایین بیاورند.
به کارکنان خود فرصت دهید تا نرم افزار فروشگاهی را مرور و بررسی کنند و در ادامه به آنها آموزش دهید؛ آموزشی که موارد مدیریتی مانند خرید، دریافت، بارکد، مدیریت موجودی، گزارشگیری و غیره را شامل شود. مراقب باشید آنها را با اطلاعات زیاد سردرگم نکنید، اما آنچه نیاز دارند تا از مدیریت کسبوکارتان بدانند را به آنها آموزش دهید.
۵. امتحان نکردن سیستم صندوق فروشگاهی پیش از خرید
پیش از خرید صندوق فروشگاهی، حتما سیستم و نحوه کار با آن را بررسی کنید تا هزینه خود را از دست ندهید. شاید یک سیستم فروشگاهی در بروشورها و کاتالوگها عالی به نظر بیاید، ولی شما بدون کار کردن با این سیستم نمیتوانید از عملکرد آن مطمئن شوید.
پیش از خرید، از فروشنده بخواهید تا امکانات صندوق فروشگاهی و نرمافزار نصبشده روی آن را شرح دهد. مواردی که فروشنده توضیح میدهد را با دقت یادداشت کنید و با نیازهایی که قبلاً ثبت کردهاید مقایسه کنید. از عملکرد درست این سیستم با نوع فروشگاهتان مطمئن شوید.
۶. نادیده گرفتن سیستم پشتیبان؛ یکی از اشتباهات خرید انواع صندوق فروشگاهی
ممکن است بتوانید به بهترین شکل ممکن کسبوکار خود را مدیریت کنید، اما برای رفع مشکلات صندوق و نرمافزارهای فروشگاهی به سیستم پشتیبانی نیاز دارید.
زمانی که کارها درست پیش نمیرود، وجود یک واحد پشتیبانی در صورت بروز مشکل و سوال، بسیارکمککننده خواهد بود. مطمئن شوید سیستمی را انتخاب میکنید که درصورت بروز اشکال، فردی آگاه شما را راهنمایی میکند.
۷. انتخاب شرکت نامناسب برای خرید صندوق مکانیزه فروشگاهی
پیش از خرید صندوق فروشگاهی اطمینان پیدا کنید که شرکت ارائهدهنده نرمافزار و صندوق فروشگاهی حرفهای را انتخاب کردهاید. در این جا سوالاتی به شما ارائه میکنیم تا بتوانید انتخابهای مناسبتری برای صندوق فروشگاهی و نرمافزار فروشگاهی داشته باشید:
- آیا تولید نرم افزار فروشگاهی، کسبوکار اصلی این شرکت است؟
- آیا این سیستم قابلیت ارتباط با بخشهای مختلف کسبوکار شما را دارد؟
- خدمات پشتیبانی این شرکت چگونه است؟
- آیا قیمت صندوق فروشگاهی این شرکت مناسب است؟
زمانیکه فهرستی از سود و زیان برای گزینههای انتخابی خود تهیه کردید، این انتخابها را ارزیابی کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.
نرم افزار فروشگاهی دشت؛ بهترین انتخاب برای همه اصناف
در این مطلب توضیح دادیم که صندوق فروشگاهی چیست و استفاده از آن چه مزایایی را به همراه دارد. اگر شما هم جزو مشاغل مشمول استفاده از صندوق مکانیزه فروش هستید، همین حالا برای تهیه صندوق فروشگاهی اقدام کنید. برای نرمافزار فروشگاهی نیز نرمافزار دشت را به شما پیشنهاد میکنیم.
شرکت سپیدار سیستم با ارائه نرم افزار دشت و با شعار «ساده و پایدار» به کسبوکارهای بزرگ و کوچک کمک میکند تا شرکت خود را کاملا هوشمندانه مدیریت کرده و به امور اقتصادی رسیدگی کنند.
نمایندگیهای فروش و آموزش این شرکت در سراسر کشور در حال ارائه خدمات هستند و در رشد و توسعه کسبوکارها تاثیر قابلتوجهی دارند. برای خرید نرم افزار حسابداری فروشگاهی و شرکتی دشت و سپیدار و یا کسب اطلاعات بیشتر درباره این مجموعه به صفحه اصلی سایت مراجعه کرده یا با شماره پشتیبانی 81022444 تماس بگیرید.
سوالات متداول
صندوق فروشگاهی چیست؟
صندوق فروشگاهی رایانه کوچکی است که نرم افزار حسابداری فروشگاهی روی آن نصب شده است. با استفاده از امکانات این صندوق میتوان محاسبه مبلغ خرید، چاپ فاکتور، مدیریت موجودی انبار و … مواردی از این دست را بهآسانی محاسبه کرد.
صندوق مکانیزه فروش شامل چیست؟
صفحه نمایشگر، کیبورد، دستگاه کارتخوان، کشوی پول، چاپگر صدور فیش و رسید خرید، بارکدخوان (Tag Scanner) و چاپگر لیبل قیمت و بارکد از جمله تجهیزات پک کامل صندوق فروشگاهی هستند. انواع صندوق فروشگاهی تجهیزات مختلفی دارند.
بهترین نرم افزار صندوق فروشگاهی کدام است؟
نرم افزار فروشگاهی دشت با امکان اتصال به انواع صندوق فروشگاهی، یکی از بهترین نرم افزارهای فروشگاهی برای کسبوکارهای مختلف است. برای خرید این نرمافزار از طریق سایت سپیدار اقدام کنید.