معرفی انواع مالیات شرکت ها از تعریف تا بررسی قوانین
پرداخت مالیات شرکت ها، نه تنها در ایران بلکه در تمامی کشورها از اهمیت زیادی برخوردار است. به همین دلیل است که آگاهی از نحوه محاسبه مالیات شرکت ها و دانستن پاسخ سوالات مالیاتی، میتواند به مدیریت درست هزینهها و سودآوری یبیشتر شرکت کمک کند. چراکه بسیاری از مجموعهها به دلیل عدم آگاهی نسبت به قوانین مالیاتی شرکت ها و سیستم مالیاتی، مجبور به پرداخت جریمههای سنگینی میشوند.
در طی سالها و ماههای گذشته در رادیو مالی، بخش نظرات و سایر تعاملاتی که کاربران سپیدار سیستم با ما داشتند، به سوالات بسیاری درباره پرداخت مالیات شرکت، رویهها و قوانین مالیات شرکت پاسخ دادیم اما هنوز جای یک مرجع مطمئن که به همه چیز در مورد مالیات شرکت ها اشاره کند خالی بود. این صفحه همان مرجع مطمئنی است که به تمامی سوالات شما درباره مالیات شرکت ها پاسخ میدهد.
انواع شرکتها انواع مالیات راهکارها محتوای آموزشیآشنایی با قوانین مالیاتی شرکت ها
برخی از قوانین مالیاتی مخصوص شرکتهای مختلف است که در این بخش به آنها میپردازیم.
بزرگترین مرجع اطلاعاتی در مورد انواع مالیات شرکت ها
مالیات در یک تعریف خلاصه یعنی بخشی از درآمدی که افراد بایستی به دولت پرداخت کنند. اما در مالیات شرکت ها منظور ما از افراد موظف به پرداخت مالیات، افراد حقوقی یک جامعه هستند. انواع مالیات شرکت ها شامل مالیات بر درآمد شرکتها، مالیات ارزش افزوده و مالیات حقوق و دستمزد است.
معافیت مالیاتی جریمه مالیاتی اظهارنامه مالیاتیمالیات بر درآمد شرکت ها
مالیات بر درآمد نوعی مالیات است که توسط دولت بر افراد و اشخاص اعمال میشود و بسته به درآمد و عواید پرداختکننده مالیات متغیر است و عموماً مقدار مالیات بر درآمد برابر درصدی از درآمد قابل مالیاتگیری است.
مالیات ارزش افزوده
مالیات بر ارزش افزوده، مالیات غیر مستقیمی است که بر تفاوت بین ارزش کالاها و خدمات عرضه شده با ارزش کالاها و خدمات خریداری یا تحصیل شده در یک دوره معین وضع میگردد. در قوانین مالیاتی شرکت ها، مالیات ارزش افزوده نوعی مالیات عام بوده که به صورت چند مرحلهای، از اضافه ارزش کالاها یا خدمات تولید و ارائه شده در مراحل مختلف اخذ میشود.
مالیات حقوق و دستمزد
طبق ماده یک قانون مالیاتهای مستقیم، تمام افراد حقیقی و حقوقی که در داخل کشور با فعالیت اقتصادی، خدماتی و غیره درآمد کسب میکنند، مشمول پرداخت مالیات هستند.
راهکارهای سپیدار سیستم؛ مدیریت بهینهها هزینههای سازمان
امکانات نرمافزار حسابداری را متناسب با نیاز کسبوکار انتخاب کنید
مقالات سپیدار سیستم؛ از صفر تا صد مالیات شرکتها را نوشتهایم:
سوالات متداول در رابطه با مالیات شرکتها
- کدام اشخاص حقوقی ملزم به پرداخت مالیات شرکت هستند؟
هر شخص حقوقی ایرانی پس از ثبت شرکت مکلف است نسبت به کلیه درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران به دست میآورد، مالیات پرداخت نماید. پرداخت مالیات بر درآمد پس از محاسبه سود و زیان شرکت و کسر معافیتهای مالیاتی در نظر گرفته شده، صورت میگیرد و مشمول مالیات به نرخ 25 درصد است (ماده 105 قانون مالیاتهای مستقیم).
- معافیت از پرداخت مالیات شرکت، مربوط به چه شرکتهایی است؟
شرکتهای در حوزه کشاورزی، تولیدی، معدنی، تعاونی و بسیاری از شرکتهای مختلف پرداخت مالیات شرکت معاف هستند. با توجه به گسترده بودن این موضوع، به مقاله مراجعه نمایید تا تمامی بندهای قانونی برای شما توضیح داده شود.
- نحوه محاسبه مالیات شرکت های خدماتی، دانش بنیان و تولیدی چگونه است؟
با توجه به ماده 3 دستورالعمل اجرایی موضوع ماده 22 آیین نامه اجرایی قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوریها و اختراعات، بخشی از درآمد این شرکتها از مالیات معاف است. در مورد شرکتهای خدماتی و تولیدی هم طبق ماده 132 قانون مالیاتهای مستقیم عمل میشود.
- چطور اظهارنامه مالیاتی شرکت ها را پر کنیم؟
ارائهی اظهارنامه مالیاتی شرکت ها از طریق پر کردن فرم الکترونیکی انجام میشود. اما پیش از هر کاری باید در ادارهی دارایی ثبت نام کنید، پرونده مالیاتی تشکیل بدهید و کد اقتصادی دریافت کرده باشید. بدون پیش ثبت نام شما قادر به ثبت اظهارنامهی خود نخواهید بود. بعد از پیش ثبت نام و دریافت شناسه، رمز عبور و کد رهگیری میتوانید برای پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی شرکت ها اقدام کنید. بعد از انجام این مراحل و برای دریافت فرم الکترونیکی اظهارنامه به سایت سازمان امور مالیاتی کشور مراجعه کنید.
- من سوالات زیادی درباره مالیات دارم، از چه کسی میتوانم جواب درست بگیرم؟
شما میتوانید با مراجعه به سایت سپیدار، از مقالات و پادکستهای مرتبط با مالیات استفاده کنید. همچنین میتوانید سئوالات خود را در قسمت کامنت برای ما درج کنید تا از طریق اساتید مربوطه به شما پاسخ دهیم.