قسمت 86: موارد مالیاتی قانون بودجه 99


قانون بودجه 99
دسته بندی:
مهمان برنامه: فرشید رستگار
حجم: 35 مگابایت
زمان: 25 دقیقه

 

در این پادکست در رابطه با حمایت های مالیاتی از کسب و کارها در وضعیت کنونی (شیوع ویروس کرونا) و همچنین درباره قانون بودجه 99 و موارد مالیاتی آن صحبت خواهیم کرد. پیشنهاد می کنیم این پادکست را از دست ندهید.

موارد مالیاتی قانون بودجه 99 ( مالیات بر خانه های لوکس)

شورای هماهنگی سران قوا یک مصوبه ای را جهت حمایت از بنگاه های اقتصادی تصویب کرده است. این شورا پشتوانه قانونی ندارد اما حکم حکومتی رهبر را دارد که در سال 97 با تاکید بر اتاق جنگ اقتصادی تشکیل شد. در ابتدا 12 نفر بودند که بعدها 5 نفر دیگر هم اضافه شدند. این افراد عبارتند از سران سه قوه، معاون اول قوه قضاییه، دادستان کل کشور، معاون اول رئیس جمهور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و …. احکام این افراد در حد قانون لازم الاجراست.

این شورا در اسفند ماه 98 چند حکم مالیاتی را صادر کردند:

  1. در حوزه های اقتصادی آسیب دیده که توسط دولت تعیین می گردد سررسید پرداخت مالیات بر ارزش افزوده بنگاه ها، مربوط به دوره مالی سال 98 در تاریخ 31/02/99 تعیین می شود.
  2. در در حوزه های اقتصادی آسیب دیده که توسط دولت تعیین می گردد، کلیه عملیات اجرایی موضوع فصل 9 از باب 4 قانون مالیات های مستقیم تا تاریخ 31/02/99 موقوف الاجرا می شود.
  3. صدور یا تجدید پروانه کسب یا کار اشخاص حقیقی موضوع ماده ۱۸۶ قانون مالیات های مستقیم تا پایان خرداد سال ۹۹ نیاز به اخذ گواهی ندارد.
  4. مهلت های تعیین شده در قوانین و مقررات ناظر بر تشکیل مجامع عمومی شرکتهای سهامی عام ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار، تا تاریخ ۹۸/۱۲/۲۸ به مدت سه ماه افزایش می یابد.

در اجرای بند (4) مصوبات چهل و هفتمین جلسه شورای هماهنگی اقتصادی مورخ 1398/12/13 که طی نامه شماره 165222 مورخ 1398/12/27 ابلاغ گردیده است، بدین وسیله فهرست گروه های اقتصادی که به سبب شیوع ویروس کرونا متضرر شده اند به شرح ذیل اعلام می گردند:

1 -­ مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده اعم از رستوران ها، بوفه ها، طباخی، تالارهای پذیرایی، قهوه خانه ها و اغذیه فروشی ها (و موارد مشابه به تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت)

2-­ مراکز مربوط به گردشگری شامل هتل ها، هتل آپارتمان ها، مجتمع های جهانگردی و گردشگری، مهمان پذیرها، مهمانسراها، مسافرخانه ها، زائرسراها، مراکز بوم گردی، مراکز اقامتی، پذیرایی، تفریحی و خدماتی بین راهی (و موارد مشابه به تشخیص وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی)

3- حمل و نقل عمومی مسافر درون شهری و برون شهری اعم از هوائی، جاده ای، ریلی و دریایی ( و موارد مرتبط به تشخیص وزارت راه و شهرسازی)

4-­ دفاتر خدمات مسافرتی، گردشگری و زیارتی

5-­ مراکز تولید و توزیع پوشاک

6- مراکز تولید و توزیع کیف و کفش

7-­ مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی، بستنی و آبمیوه

8- مراکز، باشگاهها و مجتمع های ورزشی و تفریحی

9-­ مراکز و مجتمع های فرهنگی، آموزشی، هنری و رسانه ای ( و موارد مرتبط به تشخیص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)

10-­ مراکز تولید، توزیع و فروش صنایع دستی

قانون بودجه 99:

در این قانون از پایه جدیدی نامبرده شده است که از خانه های لوکس مالیات دریافت می شود و احتمالا این قانون همیشگی خواهد بود.

1- در سال 1399 واحدهای مسکونی و انواع خودروهای سواری و وانت دوکابین موجود در کشور به شرح بندهای زیر مشمول مالیات بر دارایی (سالانه) می‌شوند:

1-1- واحدهای مسکونی (با احتساب عرصه و اعیان) با ارزش روز معادل یکصد میلیارد (100.000.000.000) ریال و بیشتر به نرخهای زیر:

1-1-1- نسبت به مازاد 100 میلیارد ریال تا 150 میلیارد ریال              یک در هزار

2-1-1- نسبت به مازاد 150 میلیارد ریال تا 250 میلیارد ریال                دو در هزار

3-1-1- نسبت به مازاد 250 میلیارد ریال تا 400 میلیارد ریال               سه در هزار

4-1-1- نسبت به مازاد 400 میلیارد ریال تا 600  میلیارد ریال            چهار در هزار

5-1-1- نسبت به مازاد 600  میلیارد ریال به بالا                              پنج در هزار

تبصره: در محاسبه مالیات موضوع این بند، هر واحد مسکونی یک مستغل محسوب و جداگانه مشمول مالیات می‌باشد.

مالیات بر دارایی به صورت سالانه در کل کشورها در قسمت زمین و ملک معمولا متدوال ترین پایه مالیاتی محسوب می شود. در ایران تا قبل از سال 80 ما این قانون را داشتیم و پس از آن حذف شد. پس از آن شهرداری تصمیم داشت که این موضوع را در قالب عوارض دریافت نماید .

آیا مالیات املاک بر روی قیمت آن تاثیرگذار است؟

طبق براورد کارشناسان تاثیر چندانی نخواهد داشت.

تعیین قیمت ملک بر مبنای ارزش روز به چه معناست؟

دولت در حال طراحی سامانه ای برای تعیین ارزش روز ملک است تا بتوانند مالیات را بدرستی تعیین کنند.

ابهام در مورد مالیات بر خانه های خالی ( ماده 54 مکرر)

 سامانه ملی املاک و اسکان که بعد از چندین سال به راه افتاد، روی این موضوع تمرکز می کند. پایه های مالیاتی جدیدی قرار است مصوب شود که تمامی آن‌ها بر میزان مالیات بر دارایی افراد موثر است.

این پادکست را در اپلیکیشن رادیو مالی، سایت سپیدار سیستم و تلگرام می توانید بشنوید


اپلیکیشن رادیو مالی

همچنین می توانید پادکست های رادیو مالی را از طریق پلتفرم های زیر بشنوید